„Мълния“ (Климент) и „Енев“ (Дибич) ще определят шампиона по футбол на област Шумен за сезон 2022-2023. Двата отбора се класираха за големия финал, след като спечелиха първите места в полуфиналните групи на първенството и ще повторят мача за купата от миналата година, когато триумфира тимът от село Климент..

В група А на полуфиналите „Мълния“ записа победи над Златен век 2020“ (Велики Преслав) с  2:1 и над „Червена звезда“ (Дренци) с 5:2.

„Енев“ (Дибич) бе безапелационен в група Б и разгроми Ясен 2007“ (Ясенково) с 6:0 и „Чавдар (кв.Дивдядово) с 4:1.

За третото място в шампионата този сезон ще играят „Чавдар“ (кв.Дивдядово)  и „Червена звезда“ (Дренци). След загубите от лидерите, в последните мачове и на двата тима бяха необходими победи, за да стигнат до малкия финал.

В група А „Червена звезда“ успя да се наложи над „Златен век 2020“ (В.Преслав) с 2:1, в група Б  „Чавдар“ разгроми “Ясен 2007” (Ясенково) с 8:0 и стигнаха до мач за бронзовите отличия в първенството на областта.

Мачовете за титлата и за третото място са тази неделя, 4 юни на ст. “Панайот Волов” в Шумен. От 15,00 часа играят „Червена звезда“ (Дренци) и „Чавдар“ (кв. Дивдядово), а от 18,00 часа - „Мълния“ (Климент) и „Енев“ (Дибич).

ШУМ.БГ