Шуменската компания “Херти” АД ще обнови изцяло единствената спортна площадка в гр. Плиска. За целта ще бъдат вложени 45 000 евро, като вече е изготвен цялостен проект, одобрен от община Каспичан.

Тази инвестиция ще бъде по случай 30-годишния юбилей на компанията. Ще бъдат реновирани подходът към спортната площадка, седящите места, както и настилката, която ще бъде с полимерно покритие. Освен това ще бъдат монтирани нови спортни съоръжения, ще бъде облагороден районът, а оградата – обновена.

“От самото начало извършваме нашата дейност в гр. Плиска – първата столица на България. В миналото цветущ център на Балканите и символ на просперитет, днес Плиска е малък град, в който хората пазят духа на славното минало и се стремят да запазят характера му. Това са хората, които подадоха първи ръка на Херти и станаха наши партньори. Много млади хора създадоха тук семейства. Именно за това бихме искали да отбележим нашия празник като дадем на общността в Плиска това, което сме получили през годините”, обясняват от компанията. От там уточняват още, че дават възможност и на други фирми или граждани, които желаят да се включат в проекта, да го направят чрез дарителска сметка, обявена на сайта на фирмата.

Ремонтните работи ще стартират през юни и би трябвало да завършат след два месеца.

ШУМ.БГ