“Енев” Дибич е шампионът по футбол на област Шумен за сезон 2022-2023. На ст. “Панайот Волов” в Шумен в повторение на финала от миналия сезон, тимът от Дибич победи “Мълния” Климент след изпълнение на дузпи – 3:0, след като в редовното време двата отбора не си отбелязаха гол. При дузпите отлично се справи вратарят на “Енев” Калин Добромиров. Той замени титуляря Красимир Иванов в последните минути на мача и след това хвана първите две дузпи на Емран Закир и на Сонер Кязим от “Мълния”. Милен Ивалинов и Николай Николаев вкараха за “Енев”, Фатих Фаик от Климент нацели страничния стълб при третата дузпа, а за Дибич Кристиян Величков бе точен и “Енев” се поздрави с победата.

В редовното време на мача “Енев” и Мълния” показаха равностойна игра, като и пред двата състава се откриха възможности за попадения, но те не бяха реализирани. Отлични изяви имаше вратарят на “Мълния' Красимир Дочков, а в последната минута Кристиян Величков пропусна да донесе победата на “Енев”, след като ударът му от далечно разстояние “облиза” напречната греда на вратата на “Мълния”.

Третото място за сезона е за Чавдар Дивдядово. Съставът от шуменския квартал спечели убедително малкия финал с 5:1 срещу дебютанта Червена звезда от село Дренци.

Футболистите от Дивдядово откриха головата си сметка в 11-ата минута чрез Сердар Шевкетов. В 23-ата Радистин Стефанов покачи на 2:0. В 41-ата минута Мехмед Мехмедов се разписа за Дренци и върна интригата в мача за кратко. В 43-ата Неделчо Стефанов вкара трети гол за Дивдядово, като при този резултат 3:1 завърши първото полувреме.

През втората част момчетата от Дивдядово продължиха да стоят по-добре на терена и в края на двубоя вкараха още два гола. В 87-ата минута се разписа Георги Никифоров, а в 90-ата Мерт Тефиков за крайното 5:1.

Купата за феърплей в тазгодишното първенство е за Лудогорец Каолиновов – отборът с най-малко картони през сезона. Наградата за голмайстор взе Месут Шюкри от тима на Черноглавци с 28 гола. На ФК “Победа” от Пристое бе връчена купа за най-дългогодишен участник в областното първенство – без прекъсване от 1990 г. насам.

Наградите, купите и медалите връчи председателят на ОС на БФС в Шумен Милен Христов.

ШУМ.БГ