2 бариери и камери, които да се поставят на паркинга до Поликлиниката има намерение да закупи Общинското предприятие “Общински жилища и имоти” (ОЖИ). Сумата искана от директора на предприятието е 17 813 лв.

Това става ясно от докладна записка от кмета Любомир Христов, в която е посочено, че е необходимо допълване на утвърдения разчет за капиталови разходи на общината за 2023 г.

Ако Общинският съвет одобри разхода на сесията си в края на месеца, то ОЖИ ще може да закупи и монтира бариерите на паркинга и той ще стане частично платен.

Безплатно на паркинга до ДКЦ ще може да се паркира само за 1 час. След изтичането на този един час паркирането ще се заплаща. Такова решение Общинският съвет в Шумен има от септември миналата година, като не бяха поставени срокове кога да стане това.

Освен за бариери и камери, ОЖИ иска и още 5 300 за две кабинки за инкасаторите на паркинга на Поликлиниката и до читалище “Добри Войников”.

От директора на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ пък е постъпило искане за 23 356 лв., които са нужни за закупуване на автоматична система за достъп до Гробищния парк, която да осигури входа и изхода в парка без инкасатор, както е досега.

ШУМ.БГ