Портмоне с рецепта, снимка и 1000 лв. в него намерил днес шуменецът Ивайло Иванов и го предал в полицията, откъдето пък намерили собственика на изгубената вещ, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Малко преди 11:30 часа днес Иванов съобщил в дежурната част на ОДМВР - Шумен, че на бул.  “Симеон Велики“ в града намерил портмоне с парична сума, в което нямало документи. Ивайло Иванов предал портмонето на полицейски служители.

Дежурен полицай от РУ - Шумен установил самоличността на жената, на името, на която била издадена рецептата. Потърсили я по телефона. Обяснила, че преди обяд като се връщала от лекар завалял дъжд и вероятно портмонето е паднало като търси чадър в чантата си. Описала подробно цвета му и наличната сума. Предадено ѝ е от полицейски екип.

„Благодаря на човека, който го е намерил и предал. Парите изтеглих, за да помогна на свой близък, който има нужда от лечение. От сърце пожелавам на мъжа, който го е намерил и предал да бъде много здрав“, каза при получаване на портмонето 80-годишната шуменка.

“Представих си колко се е притеснила жената,  като е разбрала, че е изгубила портмонето си. Направих това, което всеки трябва да направи, когато намери нещо чуждо - обадих се в полицията и го предадох”, обясни Ивайло Иванов, собственик на сервиз за автотенекеджийски услуги. Радвам се, че сте я намерили и че вече ѝ е върнато, допълни шуменецът.

ШУМ.БГ