По повод 110-годишнината от гибелта на българския военачалник и герой от Балканските войни полковник Константин Каварналиев в Шумен ще се състои кръгла маса на тема „Военният талант и героизъм на полк. Константин Каварналиев – източник на национална гордост и патриотизъм“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кръглата маса ще се проведе на 23 юни, петък, от 9.00 часа във Военния клуб в Шумен. Форумът се организира от Община Шумен, Командването на шуменския военен гарнизон и областните съвети на Съюза на ветераните от войните на България и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. В него с доклади ще участват подполковник Георги Георгиев, началник на Военното окръжие в Шумен, доц. д-р Стефан Минков, преподавател в ШУ „Еп. Константин Преславски“, Николай Калев, о.р. полковник от запаса и председател на Съюза на ветераните от войните на България – клон Шумен и представител на Факултета по артилерия, ПВО и КИС към НВУ „Васил Левски“.

След края на кръглата маса, от 11.30 часа, пред паметника на полк. Константин Каварналиев, който се намира в близост до хотел „Шумен“, ще се състои военен ритуал с поднасяне на венци и цветя. Слово ще произнесе Николай Калев. Представителни роти от Шуменския гарнизон и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ също ще се включат в церемонията.

ШУМ.БГ