На три сигнала за паднали дървета са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа., като два от тях са в град Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

В 10:47 часа е потърсена помощ за паднало дърво върху лек автомобил на бул. “Плиска“ в Шумен.  На място бил пратен екип, който заедно с общински служители отстранили падналото върху Субару „Легаси“ дърво.

В 17:45 часа на 20 юни е получен сигнал за паднало дърво на  детска площадка ул. “Стефан Изворски“ в града. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН - Шумен, който обезопасил района.

От пресцентъра на Община Шумен уточниха, че върху площадката е паднал голям клон. Частично е повредена оградата на съоръжението, счупена е пейка и една люлка. Служители на ОП “Паркове и обредна дейност” вече работят по площадката, казаха още от Общината.
 
Паднало дърво е било отстранено вчера от пътното платно между селата Салманово и Радко Димитриево. Сигналът е подаден в 17:11 часа . На място бил пратен екип на РСПБЗН - Шумен. Дървото било отстранено, а пътят обезопасен за преминаващите автомобили.

 Няма пострадали хора.

ШУМ.БГ