Получило се е голямо недоразумение. Никой няма намерение да затваря Ученическия стадион и той ще може да се ползва за тренировки през юли според утвърдения график.

Това заяви директорът на Общинското предприятие “Общински жилища и имоти” (ОЖИ) Пламен Инджев по време на изнесено заседание на комисията по Младежки дейности и спорт, което се състоя на Ученическия стадион.

Изявлението на Инджев бе в отговор на докладна записка от съветниците Лили Петрова, Добромир Драев и Гьокхан Реджеб, в която се посочва, че от ОП „ОЖИ“ са уведомили треньорите, че за месец юли Ученическия стадион ще е затворен.

На заседанието, освен общински съветници и представители на общината, присъстваха и родители и треньори от клубовете по футбол “Шумен 2007” и “Волов”, чиито детски и юношески формации тренират на този стадион.

Председателят на комисията Лили Петрова каза в началото на заседанието, че общинските съветници са получили сигнали, че стадионът затваря за месец и желанието е да се изясни този въпрос.

Пламен Инджев отговори с въпрос “Първо трябва да се каже, кой има притеснения, че стадионът няма да работи по простата причина, че досега не с е случвало такова нещо. Несериозно е това, което сте посочили в докладната, че се затваря заради излизане в отпуск на наш служител. Винаги е имало човек на стадиона, който да полива и да се грижи за съоръжението” каза Инджев.

Директорът на ОЖИ каза още, че много от нещата, написани в докладната не отговарят на истината, като твърдението, че “Теренът не отговаря на никакви изисквания за спортен терен (прилича на пасище за домашен добитък)”. Той се съгласи с другото описание в докладната, че “помещенията, в които следва децата и младежите да се преобличат и да ползват санитарните възли, са в отвратително състояние”, но заяви, че сградата е строена преди повече от 40 години. “Ние нямаме финансовата възможност да направим цялостен ремонт. С това, което разполагаме като средства, сме направили частични корекции. Това са ни възможностите”, допълни Инджев.

Той каза още, че е трябвало клубовете да разговарят с него, преди да се стигне до това голямо недоразумение и слухове за затваряне на стадиона.

След тези думи на Инджев, треньорът във “Волов” Стоян Чешмеджиев изказа мнение, че явно наистина става въпрос за недоразумение. “Нашата  цел е единствено децата да не спират тренировъчния процес. Ние като треньори сме длъжни да им осигурим необходимите терени. В случая явно има подвеждане и дезинформация”, заяви Чешмеджиев.

След приключване на комисията, треньори, които не пожелаха да се цитират имената им, заявиха пред репортер на ШУМ.БГ, че при служителя на ОЖИ на Градския стадион са видели писмена заповед от общинското предприятие, в която е посочено, че през юли няма да са отворени за тренировки Градския и Ученическия стадион. Но след като се е вдигнал шум, нещата са се променили.

По-късно пред ШУМ.БГ от Община Шумен опровергаха категорично това твърдение и заявиха отново, че подобна заповед за затваряне на стадионите не е издавана и съоръженията работят по утвърдения между клубовете и ОЖИ график за тренировки.

ШУМ.БГ