Оперетния спектакъл „Помниш ли ти…“ с избрани откъси от „Царицата на чардаша“ на Имре Калман ще бъде представен за първи път пред шуменска публика тази вечер,  10 юли, , съобщиха от пресцентъра на общината.

Концертът е с начален часа 21.00, а мястото - Паметник „Създатели на българската държава“.
Ще участват Духов оркестър „Михаил Биков“ и Смесен хор „Проф. Венета Вичева“. Диригент ще бъде Христо Атанасов, на пианото – Жанета Кацарова и Симеон Божилов.

Публиката ще се наслади на познатата експлозия от страсти, пламенни емоции и побеждаващата сила на любовта в изпълнение на гост-солистите Станислава Марчева, Марин Русинов, Пролет Пенчева, Велин Михайлов, Владимир Маринов, Вяра Железова, шуменските хористи и музикантите от оркестъра.

По време на спектакъла ще бъде използвано художествено осветление, което ще оживи пространството около Паметника. Ще бъде изградена специална сцена със завеси, подиум и декор, който наподобява обстановката в кабаре.

Входът е свободен. Общината осигурява безплатен превоз за отиване и връщане. Три автобуса ще тръгват от сградата на общината в 19.30, 20.00 и 20.30 часа, а за връщане – в 22.30 и 23.00 часа от паркинга на Информационния център.

Организатори са община Шумен, НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“ и СНЦ „Смесен хор „Проф. Венета Вичева“. Осъществява се с подкрепата на „Алкомет“ АД. 

ШУМ.БГ