29-годишна жена и 37-годишен мъж от шумен са задържани за притежание на наркотици. Двамата са хванати при две отделни полицейски проверки, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В събота около 16,40 часа на кръстовището на ул. „Климент Охридски“ и бул. “Симеон Велики“ полицейски екип на РУ-Шумен спрял за проверка Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Зад волана бил 37-годишен местен. Съгласил се да го тестват за алкохол, но не и за наркотици. При извършена проверка в колата намерили увито във фолио около един грам бяло кристалообразно вещество. 37-годишният признал, че е метамфетамин. Отвели го в ареста за рок до 24 часа.

Предния ден около 18,40 часа с наркотици била хваната и 29-годишна жена. На кръстовището на улиците „Драгоман“ и „8-ми март“ в Шумен бил спрян лек автомобил Фолксваген Туран с шуменска регистрация. Младата жена зад волана не представила свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че е неправоспособна.

Тествана била с дръг чек за управление след употреба на наркотични вещества и техни аналози, като била отчетена била положителна на канабис, амфетамин и метамфетамин проба. При претърсването в колата намерили са намерени плик с около 10 грама бяло кристално вещество, още увито във фолио под формата на цилиндър бяло вещество, както и кристално вещество около един грам, обвито в два станиола.

По двата случая са назначени експертизи. Образувани са досъдебни производства за притежание на наркотици.

ШУМ.БГ