32-годишен неправоспособен водач е хванат снощи са шофира след употреба на алкохол. С дрегер са измерени 3,93 промила в издишания въздух, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В 23,30 часа мъжът шофирал своята Шкода Октавия между селата Цани Гинчево и Никола Козлево, когато катаджии го спрели за проверка. Веднага разбрали, че е много пиян. Мъжът не представил шофьорска книжка, като станало ясно, че няма такава и никога не е имал. Проверката показала още, че 32-годишният е в срока на едногодишна условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Пияният бил отведен да даде кръвна проба за анализ, след което го задържали за срок до 24 часа в полицейския арест в Каолиново.

3,93 промила са рекорд за Шуменска област от началото на годината до сега, уточниха от полицията.

По-късно от Апелативна прокуратура съобщиха, че под надзора на Районна прокуратура – Шумен се води разследване за управление на МПС след употреба на алкохол и без свидетелство за правоспособност.

Към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК е привлечен 32-годишен мъж от село Цани Гинчево. И.Х. е задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

32-годишният И.Х. вече бил осъждан два пъти за същото деяние, като предходното му осъждане било за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,98 на хиляда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Шумен. Искането на Прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия вече е депозирано пред компетентния съд в град Нови пазар.

ШУМ.БГ