Рано тази сутрин Русия е атакувала отново южната украинска Одеса област с ракети и дронове камикадзе, казаха украинските военновъздушни сили, цитирани от ДПА.

Задействали са се системите за противовъздушна отбрана в областта и над едноименния пристанищен град, информира рано сутринта украинският информационен портал "Украинска правда", като се позова на военновъздушните сили и областната военна администрация.

Съобщено беше за няколко експлозии в Одеса.

Областният управител Олег Кипер съобщи в "Телеграм", че най-малко трима души са ранени при атаката срещу град Одеса.

"В резултат на вражеското нападение на Одеса възникнаха няколко пожара от паднали отломки от ракети. Стъклата на прозорците на сградите се пръснаха от въздушната вълна", каза Кипер, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че може да провери по независим начин информацията и че за момента няма коментар от страна на Русия.

След като през юли Русия обяви оттеглянето си от споразумението за превоз на украинско зърно, украинските черноморски пристанища, главно тези около Одеса, бяха подложени на масирани атаки. Оттогава пристанищните съоръжения и самият град бяха обстрелвани няколко пъти, припомня ДПА.

БТА