20 000 деца от Североизтока ще се включат в урок по книжката „Дърветата в България“, който е част от проект „Подобряване природозащитното състояние на територията на СИДП ДП“ по Оперативна програма „Околна среда 2014 -2020 г.“, съобщиха от пресцентъра на държавното предприятие.

Занятието е разработено от горските педагози от Шумен Ирина Павлова и Татяна Димитрова, като днес се проведе и първото занимание с деца от занималня „Защо“.

Целта на урока е децата да разберат как се появяват новите гори и колко много труд се влага в отглеждането на младите фиданки. В края на занятието малчуганите трябва да отговорят и на редица въпроси, свързани с това кои дървета къде виреят, на кои е нужна повече влага или пък слънце, кои семена са ядливи и мн.др.

Урокът е предназначен за деца от I-IV клас, като в него могат да се включат и деца от последните групи на детските градини. Директори и учители от областите Шумен, Варна, Добрич и Търговище могат да поканят горските педагози да им гостуват на телефон: 0878596860.

ШУМ.БГ