Един човек загина, а други трима са в болница, след като лек автомобил се преобърна близо до село Марково, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Сигнал, че в землището на село Марково е възникнал пътен инцидент е получен тази сутрин  в 09:09 часа  в оперативната дежурна част на ОДМВР – Шумен.

По първоначални данни лек автомобил Волво е излязъл извън пътното платно и се преобърнал. Към град Шумен с лек автомобил е транспортиран 31-годишен мъж,  който е починал на път за болницата. В МБАЛ Шумен са откарани трима човека, които са пътували в лекия автомобил „Волво“, които се преглеждат и им се оказва медицинска помощ.

По-късно от полицията допълниха, че колата е управлявана от 40-годишен мъж от село Марково, който е неправоспособен.

След преглед в МБАЛ - Шумен е установено, че водачът е с повърхностни наранявания и настанен за лечение в хирургично отделение, 24-годишен мъж от село Пчелник е с контузия на ляво рамо и комоцио, а 18-годишен мъж е прегледан и освободен за домашно лечение.

Водачът и пътниците са изпробвани с техническа средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като не са отчетени наличие на алкохол и наркотични вещества. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ