Няколко поколения спортисти, треньори, приятели на спорта карате киокушин се събраха днес, за да отбележат 45 години от развитието му в Шумен. Тържеството за годишнината започна с водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Иван. След това активните състезатели на клуба от всички възрасти направиха демонстрации на техники и умения.

За приноса си към карате киокушин от СКК “Киокушин”, клубът, който развива този спорт в града. връчиха почетни плакети на свои бивши състезатели, на приятели и спонсори, които помагат през годините на карате киокушин.  

“45 години не са малко. Нашият спорт не е лесен, изисква се отдаденост и упоритост. За това се радваме, че сред нас има много млади хора, които продължават да развиват карате киокушин в Шумен. Нека всички да са здрави и да имат успехи”, каза за ШУМ.БГ преди тържеството председателят на СКК “Киокушин”, сенсей Стоян Обретенов.

Той подчерта голямата роля на сенсей Даниел Димитров, под чието ръководство СКК “Киокушин” се утвърди като лидер в шуменския спорт и в карате киокушин в България.

Във витрината на клуба са подредени 32 медала от европейски първенства – 7  златни, 7 сребърни и 18 бронзови. От национални първенства в актива на СКК “Киокушин” са записани общо 615 медала – 221 златни, 167 сребърни и 227 бронзови. Само от началото на настоящата 2023 година в клубната витрина има 52 медала – 5 от Европейското първенство, 32 от национални първенства и 15 от национални турнири .

До сега общо 35 състезатели от шуменския клуб са били включени в националния отбор на България.

ШУМ.БГ