Шампионите и носители на купата по хандбал "Шумен" започват участието си тази седмица в новото първенство, като целите отново са финал в турнира за купата и титла.

Отборът запазва състава си от миналия сезон с една промяна. Вратарят Ивайло Костов преминава в 'Спартак" Варна, а стражът на варненци Емилиян Стефанов идва в Шумен.

Треньор на тима и този сезон ще е Никола Карастоянов.

Картотекирани са 26 хандбалисти за сезон 2023/2024, съобщиха за ШУМ. БГ от клуба. Сред тях е и Димитър Пламенов, който обаче заради контузия няма да е сред титулярите на тима, а ще помага в отделни мачове. Засега участие в първенството няма да вземе, отново заради контузия, юношата Кадир Мехмедов.

9 отбора ще участват в елитното хандбално първенство при мъжете. Новият член на А група е тимът на НСА. Шампионатът стартира на 23 септември, а в 1-ия кръг Шумен гостува на НСА. Във втория кръг Шумен среща Левски, като по молба на тима от Българене двата отбора разменят домакинствата си. Първият мач пред родна публика за Шумен е на 14 октомври, когато в зала "Арена Шумен" посрещат "Добруджа".

През есенния дял на шампионата в мъжкото първенство ще се изиграят 9 кръга.

ШУМ.БГ