Руското министерство на отбраната заяви, че силите му са свалили тази вечер украинска ракета край бреговете на Крим, предаде Ройтерс.

Според изявление на ведомството руски системи за противовъздушна отбрана са свалили украинска ракета "Нептун" над северозападната част на Черно море край анексирания от Русия украински полуостров.

Назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев каза, че отломки от свален дрон са паднали върху покрива на жилищна сграда. Няма пострадали хора.

По думите на руското министерство руските сили за противовъздушна отбрана също така са унищожили два снаряда от реактивни установки за залпов огън и един безпилотен самолет над Белгородска област.

Междувременно един от най-високопоставените украински генерали каза, че силите му напредват в южната част на страната - едно от двете направления на бойните действия на украинската контраофанзива.

"В сектора на Таврия има напредък на отбранителните сили", се казва в съобщение в "Телеграм" на началника на южното командване на украинската армия генерал Олександър Тарнавски, без да се посочват повече подробности.

БТА