ГЕРБ – Велики Преслав тръгва към предстоящите местни избори на 29-ти октомври с увереност и самочувствие. Партията ще се яви с кандидати за кметове за всички населени места в общината и с пълна листа от кандидати за общински съветници. „Нашите кандидати за кметове на населени места и общински съветници, начело с инж. Янко Йорданов, са уважавани личности, голяма част от тях са хора с опит в управлението“, каза Анелия Асенова – общински председател на структурата във Велики Преслав при представянето на листата тази вечер в старопрестолната столица.

„Всички те се ползват с доверие в обществото и заедно са силен екип, който ще работи за убедителна победа.“, категорична бе Асенова, която е и втора в листата.

„Това е една палитра от опит и младост и се надявам да спечелим максимален брой общински съветници, които да бъдат проводник на проблемите на хората от всички населени места в общината, както и да бъдат коректив на бъдещия кмет.“, коментира кандидатът за кмет на община Велики Преслав инж. Янко Йорданов.

Той обяви мотивите си да се включи в надпреварата за втори мандат и благодари на своите колеги за всеотдайната работа: „Всяка една среща с хората ми дава надежда и увереност, че вървим на прав път. 4 години са кратък период за решаване на дългосрочните проекти, които сме заложили. На фона на кризите, които се случваха през последните години, успявахме да решим доста проблеми, дори някои не станаха достояние на хората. Благодаря и на нашите нови кандидати, за общински съветници и кметове на малки население места – за готовността им да жертват времето и семейството си, в името на жителите на своето село.“

Сред приоритетите, които си поставя инж. Йорданов, е всички заедно да продължат да работят за младите хора, осигурявайки среда за отглеждане на децата, чрез подобряване на материалната база в училищата, детските градини и ясла. Спортът също е от съществено значение и в това отношение се предвижда подобряване на базата, реконструкция на стадиона и подпомагане развитието на клубовете.

„Успяхме да поставим основите на значими културни събития, които ще подпомогнат и развитието на туризма.“, заяви инж. Йорданов и допълни: „Грижата за възрастните хора ще продължи, чрез обновяване на материалната база в клубове и читалищата и подпомагането на различни културни мероприятия, които те организират. Успоредно с това предвиждаме и продължаване подобряването на инфраструктурата във всички населени места, разрешаване на проблемите свързани с водоснабдяването и реално въвеждане на разделното сметосъбиране.“, каза още инж. Янко Йорданов.

Днес с водосвет в църквата  „Св. Архангел Михаил“ кандидатът за кмет на община Велики Преслав инж. Янко Йорданов, кандидатите за общински съветници, кандидатите на малките населени места и симпатизанти си пожелаха здраве и успех.

Кандидатът за кмет на община Велики Преслав и водач на листата инж. Янко Йорданов е завършил средно образование в гр. Тетевен, Техникум по горско стопанство и дърводобив „Сава Младенов“. Приет е студент в гр. София в Лесотехнически университет където завършва бакалавърска специалност „Горско стопанство“, а след това придобива магистърска степен специалност „Стопанисване на горите“ в същото висше учебно заведение. Има 21 - годишен опит в сферата на горското и ловно стопанство. Професионалният му опит е преминал е през всички нива в йерархията, като в началото на своята кариера е горски стражар, впоследствие е назначен като специалист ловно стопанство, експерт – ловно стопанство, началник участък и заместник-директор, а през 2015 г. е назначен за директор на ДГС Преслав. През 2019 г. инж. Янко Йорданов е избран за кмет на Община Велики Преслав. Семеен, с две деца.

Втора в листата е Анелия Асенова – магистър по икономика, действащ учител по Икономика в ПТГ „Симеон Велики“ – гр. Велики Преслав. Председател на Общински съвет – Велики Преслав в мандати 2015-2919 и 2019 – 2023 г. Общински председател на структурата

Трети в листата е Минчо Минчев -  завършил със Златен медал ЕСПУ „Черноризец Храбър“ – гр. Велики Преслав, изучавал право в Свободния университет в Бургас. От 1990 г. се развива в сферата на бизнеса  и предприемачеството. До 2002 г. се занимава с търговия с хранителни стоки на дребно. От 2009 до 2022 г. се преориентира към търговия с горива. В момента развива хотелиерство.  Семеен, щастлив баща на двама синове, които също се занимават с предприемачество.

Останалите кандидати за общински съветници в листата на ПП ГЕРБ – Велики Преслав са:  Стоян Стоянов, Мариана Вълкова, Хатидже Хасан, Андрей Андреев, Елисавета Иванова, Александър Алексиев, Нина Денева, Вичо Мирчев, Галин Георгиев, Бирол Ахмедов, Георги Стоев, Адем Назимов, Десислава Иванова, Сурай Османов.

Купуването и продаването на гласове  е престъпление.

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Шумен