Уважаеми шуменци,
Представяме цел № 4, част от десетте приоритетни цели в програмата на ВМРО–БНД, които нашите съветници ще отстояват в Общинския съвет след изборите на 29 октомври.

Цел 4: Спорт и младежки дейности

Експертната, логистична и финансова подкрепа на спорта и младежките дейности се счита от ВМРО за част от демографската политика. Единствено чрез осигуряването на условия за масов спорт, за съществуването на непрофесионални и професионални спортни клубове и за младежка ангажираност в различни обществени сфери и инициативи, могат да се създадат условия младите хора да изберат Шумен и общината за място за своята житейска реализация. ВМРО ще подкрепя всички младежки инициативи и дейности, както и ще подпомага изграждането на спортни съоръжения.

Развитието на спорта в общината и изграждането на спортната инфраструктура не може да се осъществи единствено със средствата на общинския бюджет. Необходимо е както съдействието на държавата, така и да се използват европейските програми и много важно – сътрудничеството със стратегически инвеститори, като Общината трябва да предлага възможности за взаимноизгодно сътрудничество, включително и чрез предоставяне на общински имоти за ползване срещу ангажимент за издържането на спортни клубове.

Една от целите на ВМРО е да се осигури завръщането на местен футболен отбор в професионалния футбол.

Нашата цел е ДА ПОДРЕДИМ ШУМЕН!

ВМРО е с номер 4 в интегралната бюлетина за общински съветници.  

Пресцентър ВМРО – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление.