Мъжкият тим на “Шумен” записа четвъртата си победа от началото на първенството в А група. В първия си за сезона домакински мач в зала “Арена Шумен” шампионите спечелиха срещу “Добруджа” Добрич с 33:28 (18:14).

През първото полувреме след 2:2 домакините взеха инициативата и постепенно увеличиха головата си сметка, като в 15-ата минута водеха с 10:5. До края на първата част момчетата от Добрич имаха шанс само да намалят преднината на шуменци, които след 30 минути игра имаха аванс от 4 гола – 18:14.

Тази разлика много бързо бе стопена от тима на “Добруджа” в началото на второто полувреме и на таблото светна на два пъти равенство 19:19 и 20:20.  След това шуменци започнаха да се измъкват от ситуацията, но гостите не им позволиха да поведат с голяма разлика и до 44-ата минута “Умен” имаше аванс от 1,2 гола. В 45-ата минута балчев даде начало на силна серия за шуменци и шампионите отбелязаха 6 безответни гола, за да поведат с 30:23. До края домакините доиграха по-спокойно мача и се поздравиха с победа.

Треньорът Никола Карастоянов обаче бе разочарован от играта. След срещата той коментира, че не е доволен от момчетата. Преди мача с “Локомотив” ГО, основен претендент за титлата, стана ясно, че един от основните играчи на шампионите Кирил Савов ще отсъства поне 6 месеца от терена. Пивотът на шуменци се контузи в мача срещу “Чардафон” Габрово.

Днешната среща от първенството при мъжете в зала “Арена Шумен” се игра на специалната настилка, положена за утрешната среща от квалификациите за Европейско първенство при жените. В неделя от 17,00 часа националният отбор на България приема бронзовия медалист от последното Европейско първенство Черна гора. Входът за зрители е свободен.

ШУМ.БГ