Силната игра на Ивайло Тонев не стигна на “Шумен” да победи “Берое” у дома. В зала “Младост” шуменци загубиха със 76:92, като решаваща за крайния резултат се оказа третата четвърт, в която отборът на “Берое” натрупа двуцифрена преднина.

Срещата бе от 2-ия кръг на Националната баскетболна лига, като това е втора загуба за “Шумен” и първа победа за “Берое”.

Домакините поведоха в началото на срещата, но в края на първата четвърт “Берое” обърна резултата и поведе с 20:19. Преднината на баскетболистите от Стара Загора достигна до 9 т. през втория период, но шуменци не позволиха по-голяма разлика, напротив намалиха до 36:39.

Второто полувреме започна сравнително равностойно, като гостите поддържаха аванс от 4 точки, който нарасна до 10, а в края на частта “Берое” поведе с 69:55. До края на мача разликата скочи и до 30 точки, “Шумен” заличи част от нея, но нямаше нито сили, нито време да се върне в мача.

Ивайло Тонев игра много силно за “Шумен”, но не успя да увлече останалите си съотборници. Тонев отбеляза 32 точки. Дейвид Ролинс вкара 20, с 10 е Браян Камерън.

По 21 точки за победителите вкараха Даръл Дейвис, който има и 10 борби и 6 асистенции и Антун Маричевич. Дарин Иванов записа 14 точки, 12 добави Карлос Пепин.

В следващия кръг от лигата “Шумен” ще гостува на “Рилски спортист”.
 
ШУМ.БГ