Силно представяне направи отборът на 12-годишните момичета на Хандбален клуб “Шумен 98” на първия за годината турнир, който се проведе в Кубрат.

В надпреварата от зона “Черно море” участваха домакините от Кубрат, “Васил Левски” Нови пазар. “Хера” Варна и “Шумен 98”.

На турнира момичетата от Шумен записаха две победи – над съставите от Кубрат и Нови пазар и една загуба – от “Хера”. И в трите мача състезателките показаха много убедителна игра, а победата срещу Нови пазар бе и изразителна – 17:3.

В Кубрат голмайстор ски умения показаха Айча Фикриева и Даная Банкинаа много полезна за отбора бе играта на Стефани Банкина и Дуйгу Метин и верният страж Никол Атанасова. От клуба поздравяват целия отбор за показания невероятен хъс и борбеност.  

Момичетата от отбора до 12 г. на ХК “Шумен 98” тренират заедно от близо две години, като с последните си изяви доказват, че са усвоили добре част от хандбалната игра. Целта пред състава този сезон е да достигне до финали на държавно първенство, но дотогава предстоят участия в още 3 турнира и финали в зона “Черно море”.

ШУМ.БГ