Пред многобройна публика, изпълнила зала “Арена Шумен”, националният отбор на България по хандбал при жените загуби от Черна гора с 20:34 (11:13), срещата от група 6 от квалификациите за Европейското първенство през 2024 г., домакини, на което са Австрия, Унгария и Швейцария.

Момичетата на треньора Димитър Николов изиграха силен мач, но “проспаха” началните минути на второто полувреме и това доведе до убедителната победа на бронзовия медалист от миналогодишния европейски шампионат.

В първите минути на срещата капитанът на България Екатерина Джукева “заключи” вратата си и това позволи на националките да отбележат първия гол в мача. Черна гора веднага вкара и двата състава заиграха гол за гол. Гостенките успяха да поведат с 3:1, но българките бързи изравниха и на свой ред поведоха с 6:4 и 8:6. В 21-ата минута двата отбора си бяха разменили по 8 гола, а след ново равенство – 10:10 Черна гора се измъкна напред с два гола и на полувремето поведе с 13:11.

Втората част започна кошмарно за България. Черна гора поведе с 21:11 преди шуменката Ирене Иванова да отбележи 12-ия гол за отбора и да отпуши стрелбата на съотборничките си. Разликата в головете, обаче се оказа твърде голяма и българките загубиха срещата.

За България това е второ поражение в групата (първото бе преди дни като гост на Сърбия). Черна гора е с две победи.

ШУМ.БГ