Младите огнеборци от IX ОУ „П. Волов“ в “Дивдядово спечелиха купата от турнира „Юлиян Манзаров“ 2023 г., съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Шумен.

Турнирът се провежда в Ловеч и е традиционна надпревара през есента за младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за преходната купа "Юлиян Манзаров".

В състезанието участваха деца от 11 училища от различни градове в страната. Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия".

Учениците от IX ОУ „Панайот Волов“ в Шумен спечелиха купата “Юлиан Манзаров” след категорична победа в двете състезателни дисциплини. Тя им беше връчена от Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров и председател на фондация „Ангели от Лим“.

Есенният турнир на младите огнеборци е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Състезанието е част от подготовката на отбора за Европейското първенство през месец юли в Италия. Дотогава шуменският тим ще мери сили и в надпреварите в Свиленград и Албена.

ШУМ.БГ