Уважаеми шуменци,

Представяме ви десетте приоритетни цели в програмата на ВМРО–БНД, които нашите съветници ще отстояват в Общинския съвет след изборите на 29 октомври.

Цел 7: Адекватна транспортна политика.

Вероятно няма областен град в България с толкова лош обществен транспорт – ако може въобще да се каже, че такъв съществува. Транспортът между селищата в общината, а и до близките общини също е в отвратително състояние, което има като резултат и логистични проблеми за бизнеса, и натоварването на движението в града, защото хората са принудени да използват лични автомобили, и проблеми с паркирането и т. н.

Решението на този наболял проблем е единствено чрез създаването на общинска транспортна фирма, субсидирането на обществения транспорт от бюджета и използването на европейските фондове (а такива не липсват) за модернизирането му. Средствата, събирани от паркингите и от синята зона могат директно да се насочват към субсидиране на транспорта, а не да потъват в „дълбоките джобове“ на общинската фирма, която ги управлява. Необходима е и нова транспортна схема, защото при сегашната много части от Шумен остават недостъпни за гражданите, които не могат да си позволят таксиметрови услуги. Транспортът до околните села и до близките общини също трябва да е регулярен. Това ще създаде условия за възраждане на селата, за създаване на работни места в тях и за развитие на земеделието в региона. ВМРО разбира ключовата роля на транспорта и логистиката за развитието на регионите и поради това нашите общински съветници ще подкрепят всяка инициатива в тази насока.

Нашата цел е ДА ПОДРЕДИМ ШУМЕН!

ВМРО е с номер 4 в интегралната бюлетина за общински съветници.

Пресцентър на ВМРО–БНД Шумен