Отборът на “Шумен” изненада неприятно “Рилски спортист” и го победи в собствената му зала с 86:75. За шуменци това е трети мач и първа победа за сезона в Sesame Национална баскетболна лига.

Срещата започна равностойно и след пет минути игра резултатът бе равен - 7:7. Във втората четвърт “Шумен” взе инициативата, поведе в резултата и в края на първите десет минути баскетболистите на Янко Янков имаха аванс от 11 точки – 28:17.

В началото на вторите десет минути “Рилски спортист” успя да намали разликата след отлична стрелба на Чавдар Костов – 30:37.  След това обаче Браян Камърън и Ивайло Тонев върнаха двуцифрената преднина на тима си. Последва серия от 8 безответни точки за домакините и  те стопиха изоставането си – 38:41, а на полувремето “Шумен” водеше само с 2 точки – 45:43.

След почивката двата състава непрекъснато се гониха в резултата, като лидерството се смени на няколко пъти, а преди последните десет минути “Шумен” имаше аванс от точка - 63:62.

В началото на заключителната четвърт баскетболистите на “Шумен” поведоха със 73:66. Домакините върнаха две от точките, но шуменци също бяха точни и разликата в тяхна полза отново стана двуцифрена три минути преди края на двубоя - 78:68. “Рилски спортист” продължи с опитите си да намали изоставането, но съставът на “Шумен” издържа на напрежението и се поздрави с победата.

Уилфред Ликей се отличи за “Шумен” с 26 т. Като записа и 10 борби, 24 т. добави Браян Камерън. Пореден силен мач изигра и Ивайло Тонев, който отбеляза 19 т. и записа 9 борби.

За “Рилски спортист” Алекс Симеонов отбеляза 23 т., с 14 т. Завърши Чавдар Костов.

В следващия кръг “Шумен” е домакин на “Академик” Пловдив. Срещата е на 27 октомври от 18,30 часа в зала “Арена Шумен”.

ШУМ.БГ