Екип на Регионална дирекция по горите – Шумен преустанови дейността в обект за добив на дървесина в землището на село Сушина, община Върбица, след като е констатирана незаконна сеч по време на обход на района, съобщиха от пресслужбата на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

От там допълниха, че предстои издаването на актове за установени нарушения по Закона за горите на отговорните лица и че преписка е изпратена до Прокуратурата.

От ИАГ съобщиха още, че е започнато досъдебно производство за нарушение в землището на село Кочово, община Велики Преслав. При проверка на законно сечище, за което има издадено позволително, екип на Дирекцията установява незаконна сеч на площ от 5 дка в съседен подотдел. Отсечени са 256 дървета, чиято кубатура горските служители определят на 40 плътни куб. м.

От началото на месец октомври служители на РДГ-Шумен са извършили повече от 1700  проверки. Проверени са 72 сечища, 75 складове за съхранение и преработка на дървесина, 221 моторни превозни средства, 559 ловци и риболовци, 775 физически лица. Съставени са 8 акта за нарушения и 9 констативни протокола, с които са задържани 25 плътни куб. м трупи и 128 куб. м дърва.

ШУМ.БГ