Във факелното шествие се включиха ученици от шуменски училища, представители на патриотични организации, граждани по повод 190 г. от рождението на Добри Войников. Към тях се присъединиха и възпитаници на столичното 35-то средно езиково училище, което носи името на бележития шуменски възрожденец, който е роден на 22 ноември (10 ноември стар стил) 1833 година в Шумен

Шествието тръгна от сградата на Народното читалище „Добри Войников-1856“ и премина покрай къщата музей на Добри Войников, през пл. „Освобождение“ и завърши пред паметника на Добри Войников, където се състоя честването.

На тържеството със специална награда от Община Шумен бе отличена писателката Къна Бойчева, която е основател и първи уредник на къщата музей „Добри Войников“ в Шумен. Тя е автор на множество публикации и монографии за Шумен през епохата на Възраждането. За изключителни заслуги в областта на културата през 2017 г. Къна Бойчева е удостоена с почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“.

В края на тържествоти пред паметника на Войников бяха поднесени цветя от представители на местната власт и граждани.

Организатори на честването по случай 190 години от рождението на Добри Войников са Община Шумен, Народното читалище „Добри Войников-1856“, къщата музей „Добри Войников“ и Регионалният исторически музей в Шумен.

ШУМ.БГ