“Шумен” стигна до третата си победа, като отново я записа като гост. В зала “Триадица” в София жертва на шуменци стана “Левски”, загубил мача с 67:85. А в рамките на седмица за “Шумен” това е втора победа в зала “Триадица”, след като в среща от 5-ия кръг победи там “Миньор”.

В началото на мача със счупен нос от терена излезе Димитър Маринчешки от “Левски”, а в състава на “Шумен” още в първата четвърт Росен Иванов и Джъстин Кохайда натрупаха по 3 лични нарушения.

Домакините спечелиха първите 10 минути с 23:17. След това шуменци обърнаха резултата и поведоха, но не успяха да задържат преднината си и на свой ред “Левски” направи обрат. Играчите на “Шумен” успяха да вкарат 10 безответни точки и в края на полувремето поведоха с 47:37.

След паузата “Шумен” увеличи аванса си на 12 точки, но баскетболистите на “Левски” не се бяха отказали да търсят нов обрат в мача и намалиха изоставането си само до две точки 62:60.

В последната четвърт “Левски” на два пъти съкрати изоставането си до точка, шуменци запазиха хладнокръвие  и две минути преди края на мача разликата отново стана двуцифрена в полза на “Шумен' и момчетата на Янко Янков се поздравиха с победата.

Брайън Камерън отново блесна за “Шумен” с 24 точки, 8 борби и 6 асистенции. Дейвид Ролинс добави 22 точки, а Уилфрид Ликей – 19. Ивайло Тонев вкара 13.

Алън Арнет отбеляза 17 точки за “Левски”, Джон Флорвиъс се отчете с 15, а 12 вкара Златин Георгиев.

В следващия 7 кръг “Шумен” приема в зала “Арена Шумен” тима на “Черно море Тича”. По програма срещата е на 17 ноември от 18,30 часа.

ШУМ.БГ