Нови подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в Шумен. Общината е заделила за тях 36 хил. лв. с ДДС, става ясно от обявената за целта обществена поръчка.

В Шумен вече има поставени 4 подземни контейнера. Те струваха 35 хил. лв. и бяха инсталирани миналата есен на ул. „Странджа“ в кв. „Тракия“ и на ул. „Цар Освободител“.

От кметството се надяват приготвените сега пари да са достатъчни за още 4 контейнера. Два от тях ще бъдат разположени между блоковете до „Бадема“ в кв. „Добруджа“. За другите два още не е определено място. Намерението е било да се сложат до новия хотел зад паметника на Пети полк, но се оказало, че съществуващите подземни комуникации не позволяват.  

„Поставените миналата година подземните контейнери се ползват активно от гражданите и досега не сме получавали негативни отзиви. Като цяло са по-добро решение от старите, тъй като са с голям обем и са много подходящи за места с гъсто жилищно застрояване. Нямаме проблеми и с обслужването им“, обясни за ШУМ.БГ Живка Атанасова, главен експерт „Екология“ в общината.

ШУМ.БГ