Обстановката в северната част на Шуменска област е сложна, има закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. На 112 са получени 36 сигнала. 12 от тях за евакуации на хора в закъсали автомобили, като всички са спасени от преспите, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Усложнена остава обстановката на територията на област Шумен. Затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград, на пътен възел „Диамант” е бил изграден контролно-пропускателен пункт от 23,00 часа снощи.

Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут.
Изцяло затворен е пътят Шумен - Силистра в района на Хитрино, поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна. Има много паднали клони и дървета.

На много места в областта е изпратена снегопочистваща техника, но поради силните пориви на вятъра работата е затруднена.

В преспите са закъсали три противопожарни автомобила и снегорин.Закъсалите екипи на РДПБЗН-Шумен са на пътя Тъкач-Изгрев и на пътя между Хърсово и Никола Козлево.

Поради скъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаване в Каолиново и някои шуменски села.

Целият наличен състав на РДПБЗН-Шумен е мобилизиран и е на терен, добавиха от ОД на МВР.

Заради усложнената обстановка областният управител проф. Добромир Добрев свика заседание на Областния щаб за намаляване риска от бедствия.  

ШУМ.БГ