Рано тази сутрин Киев е бил подложен на няколко вълни от руски ракетни атаки, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от ДПА и БТА.

Кличко потвърди за 10 пострадали, а двама от тях - дете и 38-годишен мъж, са хоспитализирани, информира УНИАН. На останалите е оказана помощ от медици на място. Отломки от ракети паднаха в няколко квартала, в резултат на което се подпалиха автомобили и сгради, допълни кметът.

Русия е използвала балистични ракети, както и такива, тип Х-55/Х-555/Х-101, които са били изстреляни от бомбардировач Ту-95МС, пише още УНИАН.

По данни на украинската армия след няколкоседмично прекъсване стратегическата авиация на руската армия отново е била разположена в Каспийско море. Освен това Русия нанася удари и с хиперзвукови ракети "Кинжал", които са трудни за прехващане, допълват украинските ВВС.

Въздушната тревога е продължила около три часа, а ракетите са били изстрелвани от всички посоки към украинската столица. Кореспондент на ДПА съобщи, че в центъра на Киев се чуват експлозии от работата на противовъздушната охрана.

Изстреляни са поне 30 ракети, в това число и биластични, съобщана киевската военна администрация, предава още УНИАН.

Дир.бг