Дъската, върху която лежи Роуз в "Титаник" след потъването на кораба, бе продадена на търг за 718 750 долара, съобщи ВВС.

Тази прословута част предизвиква дискусия вече повече от две десетилетия, като много се чудят дали е била достатъчно голяма, за да побере и нейният любим Джак.

Организаторите на търга посочиха, че реквизитът е "обект на много дебати от феновете на филма". В епизод на "Ловци на митове" от 2012 г. режисьорът Джеймс Камерън разкри, че получавал десетки имейли на ден, в които Роуз е обвинена за "егоистка", а Джак - за "идиот" заради сцената. Тогава той сложи край на споровете, като заяви, че героят на Леонардо ди Каприо по сценарий е трябвало да умре. "Може би сме се объркали с размера й, но ако беше по-малка то и Роуз нямаше да оцелее на нея", обясни Камерън.

Впрочем реквизитът, който често се бърка с врата, е базиран на цялостно парче отломки, спасено от трагедията през 1912 г., според аукционната къща Heritage Auctions.

Иначе сред другите предмети, включени в търга бе камшикът от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", който бе продаден за 525 000 долара, костюмът на Спайдърмен, носен от Тоби Магуайър, както и брадвата, използвана от Джак Никълсън в "Сиянието".

Дир.бг