Бионсе изпя кавър на най-известната песен на Доли Партън "Джолийн" (Jolene). Tя е включена в най-новия албум на американската певица “Cowboy Carter”.

Доли Партън похвали Бионсе.

„Уау, току-що чух Джолийн“, написа кънтри легендата в профила си в социалните мрежи. „Бионсе създава проблеми на това момиче и тя го заслужава!“, добави Доли.  

 Самата Доли през 2022 г. сподели, че въпреки многото кавъри на "Джолийн" тя много би се радвала да я чуе в изпълнението точно на Бионсе.

Песента "Джолийн" е емблематична за творчеството на Доли Партън, която освен изпълнител е и неин автор. Певицата пише текста през 1973 след като разбира, че червенокоса банкова служителка флиртува със съпруга й, докато тя е на турне.

Самата кънтри звезда обича да разказва историята как въпросната Джолийн се опитала да прелъсти Кларк, но в крайна сметка тя се намесила и спасила брака си.

"Тя искаше да се погрижи за мъжа ми докато бях извън града. Само, че не беше познала - аз се нахвърлих срещу тази червенокоска като дива котка, но и тя не ми остана длъжна - дръпна ми перуката и ме преби почти до смърт с нея. Важното е, че спасих съпруга си от нея", разказва през смях Доли Партън.

Версията на Бионсе е музикално идентична с оригинала, но има някои корекции в текста. Като например вместо "Умолявам те да не ми крадеш мъжа", Би пее "Предупреждавам те не ми крадеш мъжа".

През годините "Джолийн" се превърна в една от най-известните песни на американската кънтри музика, често изпълнявана от много различни певци. Доли Партън казва, че за нея това е огромно щастие и не се чувства ограбена.

Преди няколко години тя изпя песента заедно с Майли Сайръс, която е нейна кръщелница.

Дир.бг