Месец април ще отбележи завръщането на един емблематичен музикант - Джийн Симънс от Kiss. Този път обаче вокалът и бас китарист на рок групата, която след 50 години на сцената се сбогува с публиката на прощален концерт в Ню Йорк през декември, обещава да бъде без грим за предстоящите си самостоятелни изяви, пише БТА.

Половин век феновете на Kiss бяха свикнали да виждат своите любимци с характерния черно-бял грим, покриващ лицата им, който особено в началото на кариерата им беше част от енигмата около тях. Джийн Симънс, Пол Стенли, Ерик Сингър и Томи Тайър изнесоха последния си концерт миналия декември в "Медисън скуеър гардън" - четири години след началото на прощалното им турне End of the Road.

В началото на годината 74-годишният Джийн Симънс съобщи, че ще се завърне на сцената със своя "малка странична група". Оповестявайки бъдещите си планове, рокаджията даде заявка, че не смята повече да се придържа към емблемата на Kiss - черно-белия грим.

Симънс и групата му Gene Simmons & Band ще бъдат хедлайнери на фестивали в Европа и Южна Америка през пролетта и лятото, като първата им спирка по пътя ще бъде второто издание на феста Съмър Брийз в Бразилия на 26 април. И, по думите на фронтмена, "няма да има повече грим".

На сайта си бразилският рок фестивал обяви, че Симънс и групата му ще бъдат изненадата на проявата. В Европа той и бандата му ще имат концерти във Финландия, Швеция, Германия, Нидерландия, Люксембург, Белгия.

Джийн за последно е имал самостоятелни изяви през 2018 г., но е свирил с различни музиканти. Този път той ще бъде в компанията на китаристите Брент Уудс и Зак Троун и на барабаниста Брайън Тичи. С групата му все още нямат планирани изяви в САЩ. Рокаджията обаче не "обелва и дума" дали феновете ще видят на сцената прочутия му изплезен език.

Колкото до Kiss, те може и да се оттеглиха от сцената след, но изненадаха феновете, като дебютираха с дигитални версии на себе си, създадени от екипите, стоящи зад доходоносния холограмен спектакъл ABBA Voyage.

Рокаджиите обявиха, че аватарите възвестяват началото на "нова ера", а Джийн поясни, че в проекта са вкарани милиони долари. Във видеоклип, публикуван онлайн след последния им концерт, Симънс сподели: "Можем да бъдем завинаги млади и завинаги емблематични, отивайки на места, за които никога преди не сме мечтали. Ако си мислите, че ще се отървете от нас, това няма да се случи".

Групата все още не е потвърдила точните си планове за аватарите, като се очаква тази "нова ера" да настъпи през 2027 г., но по думите на Пол Стенли това, което предстои, е "много вълнуващо".

Дир.бг