Фен на футбола от Полша ще трябва да извърви 100 километра в рамките на три дни, след като бе обявил, че ще отиде пеша до стадиона на отбора, чийто вратар първи вкара гол.

През февруари тази години запалянкото, чието име е Янек, написал в Туитър, че "ако някой вратар вкара гол до края на сезона, аз лично ще отида пеша до стадиона на неговия отбор".

Само няколко седмици по-късно "желанието" на Янек се сбъдва, след като в понеделник стражът на Радомяк Габриел Кобила прехвърли колегата си Оливер Зих от тима на Пушча Неполомице с удар почти от собственото си наказателно поле.

Добрата новина за Янек е, че стадионът на Радомяк в Радом се намира само на стотина километра от Сандомеж, където живее запалянкото.

"Ще вървя три дни по осем часа. Направих вече план къде ще отсядам за почивка. Дори си намерих и другар за това пътуване. Целта ми е да стигна за домакинството на Радомяк на Заглембе", написа отново в Туитър фенът.

След 26 кръга Радомяк заема 11-о място в полското първенство с 32 точки, на три точки и на една позиция за Заглембе. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 28 април.

БТА