Части от мъжко тяло са намерени днес в местността Чуклата на ботевградското село Новачене, съобщава местната медия Botevgrad.com. По информация на NOVA откритите тленни останки са обгорени.

На място са служители на полицията, които извършват оглед. От МВР съобщиха, че вчера за общодържавно издирване е обявен 57-годишен мъж от Новачене, за когото било заявено, че е в неизвестност от няколко дни.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите от града установили, че мъжът последно е бил забелязан заедно с ползвател на имот в селото. Ден по-рано между двамата е имало скандал.

По неофициална информация става дума за местен жител, който живеел сам, а хората в селото твърдят, че е злоупотребявал с алкохол. Според Botevgrad.com по случая има и заподозрян - 76-годишен мъж от Новачене, който обаче живеел в София. Мъжът е задържан за срок до 72 часа, пише NOVA.

Също по думи на хора от Новачене жертвата не бил конфликтен и не създавал проблеми в селото. Той и другият мъж се познавали. Двамата били забелязани заедно в събота - 12 май, в центъра на селото. 57-годишният носел торби с покупки на заподозрения. Вероятно са отивали към дома на заподозрения, където разследващите намерели обгорелите останки от тялото на жертвата.

Полицията в Ботевград разследва евентуално убийство, добавя БТА.

Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура.

От държавното обвинение съобщиха, че се работи по версия за извършено убийство. Намерените кости са иззети и предадени за експертиза, която трябва да уточни дали са човешки.

Дир.бг