Савана Ганкиевич от Хавай бе коронована за "Мис САЩ" 2023, седмица след като предишната носителка на титлата се отказа от нея, позовавайки се на психичното си здраве, предават АП и БТА.

Ганкиевич е модел и ръководи организация с нестопанска цел в подкрепа на жените. Тя ще носи титлата до август, когато е и краят на мандата на конкурса.

"Готова съм да окажа положително въздействие чрез организацията, която е много важна за мен", каза тя от Мауи по време на официална церемония.

Ганкиевич бе първа подгласничка на бившата "Мис САЩ" 2023 Ноелия Войт. Тя се оттегли в началото на май. В изявление Войт благодари на своите фенове и написа: "Никога не правете компромис с физическото и психическото си благополучие."

Войт, бивша "Мис Юта", е коронована през септември 2023 г. "Мис Тийн САЩ" Ума София Сривастава, също се отказа от титлата си няколко дни след оттеглянето на Войт. Това шокира организацията "Мис Вселена", която провежда двата конкурса. Сривастава написа в изявление, че личните й ценности вече не съвпадат напълно с посоката на организацията.

Дир.бг