В нова сграда ще работят от днес десетимата служители на Полицейския участък в Хитрино. От декември през 2016-та до сега те ползваха помещения в Младежкия дом в селото, тъй като старият участък бе съборен при взрива на влаковата композиция. 

За церемонията по прерязването на лентата в Хитрино пристигна министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, заместникът му Михаил Златанов и зам.-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев. 

"На цяла България показахме, как се излиза от едно бедствие, как на 100% инфраструктурата бе възстановена. Благодарни са хората, благодарен съм и аз. Надявам се в тази новопостроена сграда служителите на реда да бъдат по-спокойни, по-амбицирани, по-всеотдайни и в един такъв уют да работят за спокойствието на хората в общината", каза в словото си кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил. Той помоли министър Терзийски да предаде благодарността му на министър-председателя Бойко Борисов, като подчерта, че обещанието, дадено от него преди 4 години, е почти изпълнено и селото е станало "като кукла".   

Министърът на вътрешните работи, от своя страна, даде висока оценка на работата на служителите на полицията и пожарната при действията им на 10-ти декември 2016-та и в следващите дни. Пожела им, влизайки в новото полицейско управление, да повишат ефективността и резултатите от работата си. 

Новата сграда струва 560 хил.лв, отпуснати с постановление на Министерски съвет. Полицейският участък обслужва 14 населени места в общините Хитрино и Венец, в които има повече от 34 хил. жители.

ШУМ.БГ