Преподавател от колеж и анализатор на аерокосмически данни попълниха последните две места в екипажа за първия частен полет с ракета на SpaceX. Той е планиран за есента и се представя като първият орбитален полет само от граждански лица.

Попълненията представиха милиардерът Джаред Айзъкман, който плати и организира мисията като част от благотворителна кампания за детска ракова болница, както и Бенджи Рийд, отговарящ за пилотираните полети в SpaceX.

Крис Семброски на 41 години е новият късметлия сред близо 72 хиляди кандидати. Той работи в аерокосмическата индустрия в района на Сиатъл и е ветеран от американските вонновъздушни сили.

Чернокожата проф. Сиан Проктър на 51 години е от колеж във Финикс, щата Аризона, бивш кандидат за астронавт на НАСА, предприемач и чест лектор на платформата TEDx. Тя е избрана чрез отделен бизнес конкурс, организиран от компанията Shift4 Payments на Айзъкман.

Медицинският асистент Хейли Арсено на 29 години е четвъртият участник, избран по-рано тази година. На четиримата от екипажа им предстои усилена подготовка и тренировки преди насрочения за 15 септември полет.

Очаква се той да продължи 3-4 дни, като 38-годишният Айзъкман много иска и да управлява капсулата Crew Dragon. Твърди се, че ще бъдат правени и научни експерименти в мисията Inspiration4, но засега не е известно в коя област.

Дневник