В общинските администрации в Смядово, Венец и Нови пазар ще бъдат изградени детски кътове. Трите общини са с одобрени проекти по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ за  създаване на кътове, в които ще се полагат грижи за децата на работещите в администрациите.

В Смядово спечеления проект е на стойност 76 833,40 лв и ще се изпълнява в рамките на 15 месеца, съобщи в профила си във фейсбук кметицата Иванка Петрова. Тя допълни, че в детския кът ще се предоставят почасови услуги за деца до 12 години. Ще бъдат назначени и 3 души, които ще се грижат за децата.  

Детски кътове ще бъдат разкрити и в администрациите на Нови пазар и Венец, като според нуждите на работещите там децата им ще бъдат гледани и почасово, и целодневно.
В Нови пазар разкриват такъв детски кът със 118 736 лв, като в тази сума влизат и заплатите на детегледачите, които ще бъдат назначени.

Спечеленият проект от Община Венец е на стойност 90 206 лв. като със сумата също ще бъде направен детски кът и ще са осигурени заплатите на детегледачите.

Общо 86 фирми и 19 институции от централната и местната власт спечелиха проекти по процедурата „Детски кътове“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“. В обособените кътове  ще се полагат грижи за над 1 700 деца на служителите им.

ШУМ.БГ