С открит урок по пътна безопасност днес бяха възобновени обучителните беседи на петокласници от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смядово, включени по програмата Детско полицейско управление, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

За първи път след дългото прекъсване поради въведените мерки учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на пътните полицаи. В Смядово те се включиха в реални проверки на пътя, по време на които им беше разяснено с какво оборудване трябва да разполагат водачите на моторни превозни средства. Припомниха си основни правила за движение на участъци, на които няма пешеходни пътеки, както и на нерегулирани кръстовища. Петокласниците раздаваха флайери на водачите със съвети по безопасно шофиране.  

Следващата седмица продължават лекциите с представители на БЧК за първа помощ при инциденти, ще имат обучение и практически занятия със служители на РДПБЗН - Шумен за реакции при бедствия, аварии и катастрофи. След празниците на децата ще бъдат изнесени беседи за вредите от употреба на алкохол, наркотични вещества, и вредните последствия от тютюнопушенето.

Обучителните беседи водят началникът на участъка на полицията в Смядово ст. инсп. Венцислав Асенови  инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ- Велики Преслав.

ШУМ.БГ