Готов е списъкът с улици в Шумен, които предстои да бъдат основно ремонтирани с общински заем за 15 милиона лева.

Показа го днес на изнесена пресконференция кметът Любомир Христов. Той направи изричната уговорка, че списъкът не е окончателен и в него могат да влизат нови улици или да отпаднат вече включени.

„Дали сме го на председателите на политическите групи в Общинския съвет, после ще направим едно обществено обсъждане, след което започваме работа. Намерението ни е обществените поръчки да минат бързо и дейностите да стартират тази година“, каза кметът Христов. Той уточни, че вече са поискани оферти за кредита от няколко големи банки.

В списъка попадат 86 улици в града и 23 междублокови пространства и паркинги. „Участъците за ремонт са основно такива, които са засегнати от водните проекти ИСПА 1 и ИСПА 2“, уточни зам.-кметът Боян Тодоров. 

Освен заема от 15 милиона лева, общината обмисля и възможността да изтегли допълнителни 3 млн. лв. за улиците по селата.

Христов подчерта, че ремонтите с пари назаем нямат връзка със започналите вече текущи ремонти по улиците в общината, които се извършват с бюджетни средства.

ШУМ.БГ