Започна изграждането на тренировъчно футболно игрище и тренировъчна зала над стадион „Панайот Волов“. Теренът вече е ограден и с надпис „Строителна площадка“.

Средствата за новите спортни съоръжения бяха отпуснати от Министерски съвет и са в размер на 3 млн. лв. През ноември миналата година община Шумен обяви обществена поръчка за изпълнител на проекта и избра шуменската фирма „Прис“ ООД. Договорът между двете страни за строеж на залата и игрището е сключен на 5 март т.г.

В контракта е посочено, че общата стойност е 2 879 160 лв. с ДДС. От тях 2 758 080 лв. са за строителство, а 121 080 за проектиране и авторски надзор.

Фирмата декларира, че за 44 календарни дни ще изготви инвестиционния проект и ще построи залата и игрището за 149 дни, като при неблагоприятни метеорологични условия срокът спира да тече за период, удостоверен с официална справка за лоши условия от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Припомняме, че в обществената поръчка бе заложено тренировъчното футболно игрище да е с размери 45,00х75,00 м. То ще бъде с изкуствена тревна настилка, като се предвижда и изграждане на дренажна система. По протежението на югоизточната страна ще са разположени 2 трибуни, всяко с по 108 места. Около игралното поле са предвидени осигурителни ивици с широчина 2,00 м от дългата и 4,00 м от късата страна. Ще има и осветление и ограда.
 
Тренировъчната зала е с размери 20,60/29,95 м, а игралното поле - 15,00/25,00 м, като по дългите му страни ще са разположени общо 92 места за зрители, резервни играчи, треньори и др. В залата ще има две съблекални за по 11 души, по три броя душове и санитарни възли. Ще има складови помещения, треньорски стаи, кабинети за лекар и физиотерапевт, конферентна зала, фоайе с бар и др.
ШУМ.БГ