Англия победи с 1:0 Чехия и си заслужи първото място в групата си на европейското първенство. Гола за успеха вкара Рахим Стърлинг.

Хърватия спечели с 3:1 срещу Шотландия и се пребори за класиране за осминафиналите. Чехия също продължава, тъй като ще е сред най-добрите трети отбори.

Англичаните ще играят с втория в най-силната група, в която са световният шампион Франция, Германия, европейският първенец Португалия и Унгария.

На "Уембли" Англия поведе в 12-ата минута. Тогава след центриране от ляво топката стигна до Стърлинг, който отблизо вкара с глава. До почивката домакините държаха инициативата, а през второто полувреме интересните моменти бяха малко.

Хърватите направиха необходимото, за да се преборят за второто място. Те спечелиха в Глазгоу и събраха четири точки, с колкото са и Чехите. След 1:1 в прекия мач между тях сребърните медалисти от световното продължават в турнира благодарение на по-добрата си голова разлика.
 

С четирите си точки чехите си осигуриха място в следващата фаза.

Хърватите бяха поведени от Лука Модрич и Иван Перишич, които вкараха по един гол и записаха по една асистенция.

Никола Влашич даде преднина на отбора си през първата част, а в края ѝ Калъм Макгрегър изравни. След почивката Модрич и Перишич донесоха успеха на Хърватия.

Дневник