„Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД и „Пътстрой – Варна“ ЕООД подписаха днес договор за изпълнение на рехабилитация и реконструкция на техническата ВиК инфраструктура на град Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Проектът е на обща стойност 1 401 378,49 лв. без ДДС и е предвидено да завърши за 696 календарни дни.

По проекта ще се извърши работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали и авторски надзор на обект: Рехабилитация и реконструкция на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Нови пазар. Договорът по тази обособена позиция е на стойност 1 380 226 лв. с ДДС и е предвидено да бъде изпълнен за 696 календарни дни. В обхвата на работите е включен основен ремонт на довеждащ водопровод от НВ 3000 до гр. Нови пазар като проектното решение предвижда подмяна на участък от 982 м от него с висококачествени тръби от полиетилен висока плътност.

Предстои и проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали и авторски надзор на на обект: Ново изграждане на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови пазар и рехабилитация и реконструкция на техническа инфраструктура за канализация и пречистване на гр. Нови пазар. Договорът за тази обособена позиция е на стойност 301 428 лв. с ДДС и е предвидено да бъде изпълнен за 522 календарни дни. В обхвата на работите е включена реконструкция на преливник No 6 на главен отвеждащ канал и канализация с дължина 487 м и диаметър 300, които ще бъдат изпълнени със съвременни висококачествени материали.

„За изпълнението на този проект, който е част от Интегрирания проект за подобряване на водния сектор на обособена територия, обслужвана от ВиК – Шумен, отново ползваме финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС и държавата. Удовлетворени сме, че с него ще направим още една стъпка в посока осигуряване на съвременни ВиК услуги на територията, обслужвана от ВиК – Шумен и ще решим дългогодишни проблеми на хората и бизнеса в града. Това ни мотивира да продължим да работим за повишаване на удовлетвореността на клиентите и осигуряване на проектно финансиране и за други скъпоструващи обекти за региона ни “, каза Жанета Панайотова, управител на „ВиК – Шумен “, цитирана от пресцентъра на дружеството.

ШУМ.БГ