Искаме да ви кажем "Добре дошли", да ви приветстваме и да ви кажем, че тук сте желани. Че тук ще бъдете в една среда, в която няма да ви липсва нищо – уважението на преподавателите, обгрижването на служителите и помощта на по-големите студенти. (...) Като ректор  на това учебно заведение, искам да ви уверя – вие не сте сгрешили във вашия избор.

С тези думи и с пожеланието “На добър час!” ректорът на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” проф. Георги Колев откри днес академичната година.
Той изказа благодарност и към преподавателите, които “в трудните условия на обучение в онлайн среда дават всичко от себе си”.

На церемонията бяха връчени и университетски звания и отличия. За 40-годишната си преподавателска дейност и приноса си за развитието на обучението по информатика звание “Почетен професор” получи д-р Бисерка Йовчева.  

Университетския праг за първи път днес прекрачиха 1398 студенти в 51 бакалавърски програми.

Заради пандемията от коронавирус в церемонията не участваха студенти от горните курсове. Също така обучението ще се провежда във физическа среда само за  първокурсниците. Останалите ще учат онлайн.

ШУМ.БГ