832 са възникналите от началото на годината до днес произшествия на територията, обслужвана от Регионална дирекция „Пожарна безопасност“ и защита на населението - Шумен. За сравнение през 2020 година броят им е 1089, или 23%.

Данните изнесе на пресконференция днес директорът на областната пожарна инж. Иван Иванов. 

Пожарите тази година са 415, 364 са извършените аварийно-спасителните дейности, 53 са другите произшествия. М.г. пожарите са били 693, аварийно-спасителни дейности и техническа помощ са 345 и 51 другите произшествия.

В навечерието на професионалния празник на огнеборците Иванов отправи поздрав към всички колеги. “Благодаря на всички служители, достойно даващи своя принос, за да бъдат днешния и утрешните дни по-спокойни и по-сигурни. Благодаря на представителите на държавната и общинска власт за съдействието, което ни оказвате при изпълнение на задачите ни”, каза той.

Готов е и Комплексът за обучение за реакция при бедствия в Шумен. След изоставане на строителството от над 2 години са завършени както полигонът за обучение при водни кризи на ул. “Марица”, така и учебната база за теоретична подготовка на ул. “Строител”.

Има готовност обученията да започнат веднага при подобряване на епидемичната обстановка.

ШУМ.БГ