157 кандидати за депутати за 30 МИР Шумен ще участват в изборите за Народно събрание на 14 ноември. Те се борят за 6 депутатски мандата. 27 партии и коалиции се регистрираха за участие в изборите в Шуменско. Срокът за това изтече в 17,00 вчера, а РИК публикува на страницата си всички решения за допускане на партиите и коалициите в изборите.

4 са партиите, които участват в изборната надпревара с пълна листа от 12 души кандидати за Парламента. Това са ДПС, КП „ГЕРБ-СДС“, КП „БСП за България“ и КП „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Спечелилото първо място на изборите през юли в Шуменско Движение за права и свободи (ДПС) отново е с водач на листата Мустафа Карадайъ. Втори в нея е Хамид Хамид.

Без промяна в първите две позиции е и листата на ГЕРБ-СДС. Водач е Красимир Вълчев, след него е Илтер Бейзатов.

Както и на предходни избори, водач на листата в Шуменско на БСП за България е Иван Иванов. Второто място е за Иван Ганчев.

„Има такъв народ“ отново залага на Пламен Николов, а „Изправи се БГ! Ние идваме“ - на Иван Капралов.

За изборите на 14 ноември КП „Демократична България – Обединение“ излиза с 6 души листа в Шуменско. Под №1 в нея е Полина Антонова Велчева, второто място е за Васил Тодоров.

Новата формация, кото ще участва на изборите за Народно събрание „Продължаваме промяната“ залага на листа от 6 души с водач Антония Димитрова.

ПП „ВМРО - Българско национално движение“ залага на листа от 9 кандидати, с водач Деaн Станчев. ПП Воля е с 6 кандидати за депутати, а под първи номер е Наталия Тодорова. НФСБ залага също на листа от 6 души с водач Наталия Стефанова. ПП „Възраждане“ издига 11 кандидати за народни представители в Шуменско, а водач на листата е Николай Костадинов.

В изборите за Народно събрание в 30 МИР – Шумен ще участват и ПП "Бригада" с 2 двама в листата и водач Валери Ангелов. ,ПП „Пряка Демокрация“ - с един кандидат - Емилия Красимирова. ПП „Глас Народен“ - с листа от 6 човека и водач Борислав Маринов. ПП „Партия на Зелените“ издига трима кандидати, а водач на листата е Любомир Ангелов.
Двама са кандидатите за Парламента от ПП „Общество за нова България“. Водач е Румен Русев. ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“ се явява с листа от 5 души, а под №1 е Александър Гарибов. ПП „Благоденствие – обединение – градивност“ също е с листа от 5 човека, с водач Ивайла Георгиева. ПП „Българско национално обединение“ издига двама за депутати, като първи е Делян Николов.

КП „Национално обединение на десницата“ е с листа от 7 човека и водач Стоян Стоянов (първоначално в РИК е регистрирана листа от 8 човека, но при проверка комисияа установява, че Юсуф Осман е с двойно гражданство и го заличава от листата). С 1 кандидат на изборите в Шуменско - Матей Матеев, се явява ПП „Българска прогресивна линия“. На двама залага ПП „Атака“ като водач е Петя Кузева. Двама са и кандидатите за народния вот на ПП „Правото“ с водач Гроздалин Грозданов. ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ е с листа от шест човека и водач Камен Тасков. Също с шест души се явява ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“. Водач е Петър Георгиев. Мариана Дражева е кандидатът за депутата на ПП “Български съюз за директна демокрация“ от Шуменско. ПП МИР залага на листа от 4 души с водач Сашо Григоров.

ШУМ.БГ