Областният управител на Шумен Валентин Александров е самокатастрофирал с личния си автомобил на път I-7 /Силистра- Шумен- Велики Преслав- Ямбол- Елхово/.

Пътнотранспортното произшествие е станало на 6 ноември малко преди 18,30 часа, а за него от пресцентъра на полицията съобщиха днес, без да упоменават инициалите на шофьора.

След получаване на сигнала за катастрофата на място е изпратен екип на пътна полиция към ОДМВР- Шумен, казаха от полицята днес. Униформените са установили, че 56-годишен водач на лек автомобил Киа с шуменска регистрация се движил от Шумен към Велики Преслав. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се ударил в еластичната ограда. В произшествието няма други участници. Екип на ЦСМП не е насочван на място, тъй като не е имало пострадали.

Водачът е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, издаден му е талон за химическо изследване. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози - пробата му е отрицателна. Пътните полицаи са отработили произшествието. Изготвени са съответните документи- акт за установени административни нарушения.

От полицията уточниха, че произшествието не е със служебен автомобил, а водачът не е бил в качеството си на длъжностно лице, което изпълнява служебни задължения.

ШУМ.БГ потърси за коментар Валентин Александров, но той не отговори на телефона си.

ШУМ.БГ